Om mig som skriver

I min blogg kan du läsa om olika tankar som  intresserar mig på olika sätt. Jag är gillar att delta i den allmänna samhällsdebatten, vilket kan röra allt från politik till mindre interna och lokala fenomen som diskuteras i alla typer av media. För övrigt är sociala medier, film och TV  intresseområden som upptar en stor del av min fritid men tangerar även mitt arbete som grundskollärare i svenska . För närvarande arbetar jag som universitetsadjunkt på Luleå tekniska universitet där jag undervisar mestadels på lärarutbildningen med svenska i grundutbildningen. Där är det främst barn och ungdomslitteratur som dominerar. Men jag  har även fristående kurser i filmvetenskap och retorik.

För tillfället är jag mycket intresserad av skolutvecklingsfrågor och hur vi i skolan ska förhålla oss till en alltmer digtialiserad värld.

Bloggen är ett sätt för mig att formulera mina egna tankar och göra dem begripliga för mig själv. Om du är intresserad att läsa och kommentera vad jag skriver så är det bara en bonus. Det är  bara genom interaktion med andra man kan utvecklas i sitt eget tänkande.

Elisabeth Landström, Luleå maj 2012

Advertisements

2 Responses to Om mig som skriver

 1. smbib says:

  Hittar din blogg, bli glad och skumläser lite här och var det du skriver. Tack.
  Mvh
  Cecilia

 2. Hej Elisabeth,

  Jag heter Daniel och jobbar på en internationell språkportal som heter bab.la.

  Då du bloggar om skolan och lärande vill jag tipsa dig om vår sidas nya språkinlärningsfunktion. Vi kallar den “Formulering”. Det är ett smart litet gratisverktyg som hjälper dig att fylla i tomrum i dina meningar och hitta de vanligaste prepositionerna. Detta genom att söka igenom en databas med miljarder av engelska meningar. Testa det gärna själv här:

  http://sv.bab.la/formulering/

  Vi tror att studenter kan ha nytta av vårt verktyg då de skriver på engelska eller lär sig grammatik. Så om du gillar det skulle jag verkligen uppskatta om du vill sprida snacket lite genom att berätta för dina studenter, kollegor och vänner om det, skicka en kort tweet eller tipsa om det på din blogg.

  Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor, feedback eller råd på hur vi kan förbättra vår produkt ytterligare!

  Tack så mycket!

  Med vänliga hälsningar,

  Daniel Johansson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s