Kungens män tar vad de vill ha…

Hur trött blir man inte att läsa om dessa maktens män, som nyttjar sin ställning och anser sig ha rätt att beställa in kvinnor till kaffet för att pigga upp desserten? Det är inget nytt under solen och man suckar uppgivet efter de senaste dagarnas enorma fokus på detta i alla medier.

Att  det nu råkar vara vår kung som figurerar i de här sällskapen känns inte speciellt förvånande eller chockerande. Det som är chockerande är att så många tycker att han ”ska väl kunna ha ett privatliv  som alla andra människor”. Jo, förvisso ska han, som alla andra ha rätt till ett privatliv, men var går gränsen mellan vad som är privatliv och ett offentligt liv för en man i hans position? Jag anser inte att det inom kungens privata sfär, ingår att kunna befinna sig i olika svartklubbars hemliga källarrum för att få ”leva ut och vara som en vanlig människa”. Vad sjutton är det att leva som en vanlig människa? Hur lever man då? Är det att beställa in kaffeflickor efter köttbullarna på tisdag?

Det finns något slags ”tycka-synd-om-syndrom” i hela debatten, där män i dessa skikt ska skyddas till varje pris. Jag tycker det är bra att man granskar dylika hierarkier och att det uppstår en debatt om vilka värderingar vi har i samhället och hur vi ser på kvinnor och mäns förhållande till varandra i ett jämlikt samhälle.

Advertisements

About elilan

Medmänniska som gillar möten av olika slag. Blir lycklig av människor som ger mer energi än tar. Blir förbannad på intolerans och inskränkthet. Försöker lyssna mer än tala och tror att det kan leda till att jag blir en klokare människa.
This entry was posted in Samhälle och politik and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s